Αναζητηση:   OK
 • Χειρουργικη εξαγωγη σωφρονιστηρα (φρονιμητη) κατω γναθου

  Η χειρουργική εξαγωγή του σωφρονιστήρα της κάτω γνάθου αποτελεί το πιο συχνό χειρουργικό περιστατικό που παρουσιάζεται στο ιατρείο μας, καθώς και γενικότερα στην οδοντιατρική πράξη.
  Οι σωφρονιστήρες μπορεί να είναι είτε έγκλειστοι, δηλαδή μέσα στο οστό ή καλυμμένοι από ούλα, είτε ημιέγκλειστοι, δηλαδή να έχουν ανατείλει μερικώς στο στόμα. Συνήθως οι ημιέγκλειστοι σωφρονιστήρες αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα, δημιουργώντας συνεχείς περιστεφανίτιδες στην αντίστοιχη περιοχή.

 • 29/10/2015
  Αυχενική Ευαισθησία

  Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

  Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK