Αναζητηση:   OK
Οδοντοστοιχιεσ

Μια κινητή οδοντοστοιχία αναπληρώνει τα χαμένα δόντια. Οι μερικές οδοντοστοιχίες αντικαθιστούν μερικά χαμένα δόντια, ενώ οι ολικές οδοντοστοιχίες χρειάζονται αν λείπουν όλα τα φυσικά δόντια (μασέλες). Οι οδοντοστοιχίες μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, καθώς και τον τρόπο που δαγκώνουμε, μασάμε, μιλάμε και μπορούν να κατασκευαστούν, έτσι ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικές.


Στην κατασκευή των οδοντοστοιχιών χρησιμοποιείται ακρυλικό, ένα είδος πλαστικού, ενώ μερικές περιέχουν και μέταλλο.


Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα ζυμώδες (σαν ζυμάρι) υλικό για να φτιάξει ομοιώματα του στόματος, που ονομάζονται αποτυπώματα. Ο οδοντοτεχνίτης τα χρησιμοποιεί για να φτιάξει τα μοντέλα πάνω στα οποία θα δημιουργήσει την οδοντοστοιχία. Μερικές φορές χρειάζονται και δεύτερα αποτυπώματα.


Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος παίρνει και άλλες μετρήσεις του στόματος χρησιμοποιώντας κομμάτια ειδικού κεριού. Αυτά δείχνουν στον οδοντοτεχνίτη πως θα πρέπει να δαγκώνουν τα δόντια και το σχήμα που πρέπει να δώσει στην οδοντοστοιχία.


Μια δοκιμαστική οδοντοστοιχία κατασκευάζεται και τοποθετείται στο στόμα. Ο οδοντίατρος ελέγχει την τοποθέτηση και κάνει τις απαραίτητες τελικές αλλαγές.


Έπειτα, η δοκιμαστική οδοντοστοιχία επιστρέφει στον οδοντοτεχνίτη, ο οποίος τοποθετεί μόνιμα πλέον τα δόντια. Η οδοντοστοιχία είναι έτοιμη για χρήση.

  • 29/10/2015
    Αυχενική Ευαισθησία

    Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

    Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK