Αναζητηση:   OK
11/05/2015
Μπορει το μουδιασμα απο την τοπικη αναισθησια να αντιστραφει;

dent carpul

Και ναι είμαστε έτοιμοι να ξεστομίσουμε την κλισέ φράση: Όλα γίνονται! Και είναι αλήθεια. Η, όχι και τόσο ευχάριστη, αίσθηση του μουδιάσματος που αφήνει πίσω της η τοπική αναισθησία μπορεί να αντιστραφεί για να μην φύγετε από τον οδοντίατρο...μαζί της.

Η σκέψη που ίσως κρύβεται πίσω από την αρχική ιδέα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά δεν θα δαγκώνουν ή μασάνε τη γλώσσα και τα μάγουλά τους επειδή δεν νιώθουν πόνο. Ακριβώς επειδή δεν νιώθουν πόνο μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

Το φάρμακο είναι συνήθως και αυτό σε ενέσιμη μορφή και αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να αποβάλλεται ταχύτερα το αναισθητικό από τον οργανισμό, ενώ μειώνει το χρόνο που διαρκεί το μούδιασμα σχεδόν στο μισό.

  • 29/10/2015
    Αυχενική Ευαισθησία

    Πολλές φορές οι ασθενείς μας , παραπονούνται , για ευαισθησία σε αρκετά δόντια τους ειδικά με το κρύο , τον αέρα , την ώρα που βουρτσίζουν ή εάν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (πχ πιρούνι) ακουμπήσει την περιοχή των δοντιών κοντά στον αυχένα τους , δηλαδή την περιοχή των δοντιών που βρίσκονται δίπλα από τα ούλα. Η κλινική εξέταση δεν δείχνει σημάδια τερηδόνας. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αυχενική ευαισθησία.

    Αυχενική ευαισθησία προκαλείται όταν η αδαμαντίνη , που στο σημείο εκείνο είναι πολύ λεπτή , έχει διαβρωθεί ή εντελώς αφαιρεθεί για κάποιο λόγο και έχει εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον η υποκείμενη (ευαίσθητη στα εξωτερικά ερεθίσματα) οδοντίνη.

Γίνετε μέλος στο aggelidisnikos.gr και ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.
    OK