Ποσο κοστιζουν τα εμφυτευματα;

Είναι η πιο συχνή ερώτηση που διατυπώνεται αμέσως προς τον γιατρό. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η τιμή ενός εμφυτεύματος εμπεριέχει πολλά έξοδα.


Πρώτα η χειρουργική επέμβαση, τα χειρουργικά εξαρτήματα, η πιθανότητα τοποθέτησης μοσχεύματος οστού ή ειδικών μεμβρανών, η αξία του εμφυτεύματος και μετά το κόστος της προσθετικής αποκατάστασης (της τοποθέτησης δηλαδή του δοντιού), που είναι τα ειδικά προσθετικά εξαρτήματα και υλικά, το κόστος των οδοντοτεχνιτών κλπ.


Ένας άλλος παράγοντας που διαμορφώνει το κόστος συσχετίζεται με τη συνολική κατάσταση του στόματος και με τον αριθμό των απαιτούμενων εμφυτευμάτων. Για την ίδια περίπτωση δύο γιατροί μπορεί να προτείνουν διαφορετικό σχέδιο θεραπείας που να περιλαμβάνει περισσότερες εξαγωγές δοντιών και μεγαλύτερο αριθμό εμφυτευμάτων ή αντιθέτως διατήρηση δοντιών και λιγότερα εμφυτεύματα. Είναι επίσης πιθανό δύο διαφορετικοί γιατροί να απαιτούν περισσότερα ή λιγότερα εμφυτεύματα αναλόγως της εμπειρίας τους για το ίδιο κενό που υπάρχει στο στόμα. Επιπλέον, εάν ο γιατρός σας επιλέξει να δουλέψει με ένα σύστημα εμφυτευμάτων "απομίμησης" (βλέπε ερώτηση ) το κοστολόγιο θα είναι μικρότερο γι’ αυτόν και ενδεχομένως για σας.


Συνεπώς, εσείς θα πρέπει να επιλέξετε τον γιατρό που θα εγγυηθεί την αποκατάσταση του στόματός σας και την μακρόχρονη επιβίωση των εμφυτευμάτων με ένα προτεινόμενο κόστος που θα περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα από τα χειρουργικά μοσχεύματα μέχρι και την πιθανή απώλεια ενός εμφυτεύματος και την εγγύηση της αντικατάστασής του!!!