Ποια ειναι η διαρκεια ζωησ των εμφυτευματων;

Οι επιστημονικές στατιστικές στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρουν ότι σε βάθος 10 χρόνων οι απώλειες των εμφυτευμάτων είναι λιγότερο από 5%. Εμείς στο ιατρείο εγγυόμαστε την επιβίωση των εμφυτευμάτων για «μια ζωή» εφόσον όμως παρακολουθούμε συστηματικά και ελέγχουμε την κατάστασή τους. Ακόμη και αν δημιουργηθούν κάποια προβλήματα ο σχεδιασμός που προσπαθούμε να κάνουμε είναι τέτοιος που μας δίνει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε!


Τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς είναι δύο ειδών. Το πρώτο είναι λοιμώξεις λόγω παραμελημένης στοματικής υγιεινής ! Τα εμφυτεύματα παρουσιάζουν αντίστοιχες καταστάσεις με την ουλίτιδα ή την περιοδοντίτιδα, που υποσκάπτουν την στήριξή τους με φαινόμενα φλεγμονών. Το δεύτερο πιθανό πρόβλημα είναι μηχανικής φύσης, και όταν οι δυνάμεις είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να αντέξει το μασητικό σύστημα.


Και στις δύο περιπτώσεις μόνο η συστηματική παρακολούθηση (μία ή δύο φορές τον χρόνο) μπορεί να εγγυηθεί την μακροβιότητα των εμφυτευμάτων σας, και αυτή η παρακολούθηση είναι υποχρέωση δική σας αλλά και του θεράποντα ιατρού.